Skelleftea Hammen

Ytor i norra hamnen

 

För att skapa nya upplagsytor inför kajbyggnationen, ska nya ytor skapas i norra hamnområdet.

 

Ytorna skapas genom att vi bygger invallningar med bergmaterial, som tätas enligt konstens alla regler, och fyller invallningar med muddermassor, järnsand och andra material väl separerade.

Målet är att tillsammans med övriga ytor i oljehamnsområdet kunna skapa flera 100000 kvm med upplagsytor i olika etapper.

Ny kaj ska sedan skapas i anslutning till dessa ytor i nästa projektfas, vars utredningar nu ska påbörjats, som har arbetsnamn Port of Skellefteå 2030. I anslutning till det nya framtida hamnområdet, kommer även ett större industriområde att skapas. Detaljplanen ska ut på samråd under hösten 2018.

Miljödomar finns för underhållsmuddringsetappen och byggnationer med järnsand. Nu pågår analyser av olika provpunkter för stabilitet och materialprover.

Det fysiska arbetet med invallning, muddring och andra byggnationer är planerade att starta under våren 2019 och beräknas pågå i olika steg fram till sommaren 2020.

 

Projekt

Här finner du information om pågående och kommande projekt på Skellefteå Hamn. Har ni frågor eller vill veta mer, tveka inte att höra av er. Kontaktdetaljer finner du här.

Skalskydd oljehamn

Skalskydd oljehamn

Port of Skellefteå behöver stänga av infarterna till oljehamnen och norra hamnen av säkerhetsskäl för att få privatpersoner från inpumpningsledningarna ...
Läs mer
Pumphus

Pumphus

Räddningstjänsten har köpt en pump som ska förvaras i oljehamnen och vara uppkopplad till brandvattensystemet i oljehamnen för att få ...
Läs mer
Vägövergångar, stickspår och spillplatta

Vägövergångar, stickspår och spillplatta

Ett nytt stickspår med spillplatta planeras att byggas mot cisternsidan från spåret i oljehamnen. Detta för att möjliggöra in och ...
Läs mer

INNELIGGANDE FARTYG

Arrival
Name
Kaj
Arrival from
Load
Departs to
Hittade inga inlägg.

 

VÄNTADE FARTYG

Arrives
Name
Kaj
Arriving from
Load
Departs to
2019-11-10
Christina
Rönnskär
Kaskinen
Svavelsyra
Härnösand
2019-11-11
Swe Freighter
Skelleftehamn
Iggesund
Trävaror
King´s Lynn via Hull
2019-11-15
Swe Carrier
Skelleftehamn
Domsjö
Trävaror
Hull via Shoreham
2019-11-16
MT Helga Essberger
Oljehamn
Rotterdam
Caustic Soda
Kemi

Stig ombord på BAUS

Bogserbåten Baus kom in i vår verksamhet 2012. Bogserbåten modifieras och frächas upp successivt för att passa Skellefteå Hamns behov, vilket skiljer sig från fartygets tidigare tjänst.

LÄS MER